Srebrne ribice - Dezinsekcija suzbijanje srebrnih ribica

Srebrne ribice-šećerni čekinjaši Lepissma sacharina _Video YouTube                             [srebrna ribica]              KLIK -DERATIZACIJA DEZINSEKCIJA DEZINFEKCIJA ŠVAJGER NA FACEBOOKU

Srebrna ribica (Lepissma sacharina) - insekt šećeraš ili šećerni čekinjaš

 

 Primitivan insekt ostao je nepromijenjen milijunima godina, te ga se smatra živućim fosilom. Kosmopolitska je vrsta, dakle posvuda po svijetu u pratnji čovjeka.

Lepissma sacharina

IZGLED i GRAĐA TIJELAsrebrna ribica, prskanje srebrnih ri   bica, špricanje srebrnih ribica, lepissma sacharina, silberfische, dezinsekcija srebrnih ribica, suzbijanje srebrnih ribica, deratizacija srebrnih ribica, uništavanje srebnih ribica, zaprašivanje srebrnih ribica, uklanjanje srebrnih ribica, kako suzbiti srebrne,štetnost srebrnih ribica, borba protiv srebrnih ribica, otklanjanje srebrnih ribica ,srebrne ribice u kući, srebrne ribice u stanu, srebrne ribice kako, srebrne ribice forum, srebrne ribice opasno

Mrk­vas­toga izgleda, dugačka je 12 mm i pre­poz­nat­ljiva po sre­brn­kas­tome izduženom tijelu metal­noga sjaja i vrlo brzim valo­vi­tim pokre­tima. Glava je usmjerena prema dolje i pokrivena dlakama koje služe kao senzori. Na donjem dijelu su usta. Zelene male sastavljene oči nalaze se sa svake strane glave, a dvije duge končaste antene, građene od 30 ili više članaka izlaze iz glave na obje strane. Tri prsna članka nose 3 para nogu. Zadak je sačinjen od 11 segmenata. Na 8 i 9 abdominalnom segmentu nalaze se genitalni organi i zadak s 3 dugačke repne četine (rudimentarni ostatci nogu) 

AKTIVNOST i MJESTA KRETANJA

Ove insekte možete naći na svim mogućim mjestima pa i među starim knjigama u podrumu, pod tepihom…vrsta je insekta koji se zavlači u mračna i vlažna mjesta u kući Fotofoban je insekt (boji se svjetlosti) i odgovaraju joj povećana temperatura i vlažnost. Posebno vole podrume, kupatila, odvode. Hrani se škro­bom, šećerom dek­s­tri­nom i celu­lo­zom, vunom i tekstilom, papirom, začinima, tapetama, slikama. Uzro­kuje nepra­vilne ero­zije na povr­šini dokumenta. Sreće se po mlinovima, skladištima i po tvornicama keksa i tijesta. Aktivna je noću u toplom pros­toru. Izuzetno brza. Ženke polažu oko 100 jaja u hranu ili na skrovita mjesta. Larve su primarno bijele, a posle drugog presvlačenja zadobijaju ljuskice po tijelu. Larve žive godinu dana i podsjećaju svojim izgledom na adulte. Odrasle jedinke žive dvije godine. Izdržljive su, a neka istraživanja pokazuju da mogu preživjeti bez hrane i do godinu dana. Štetu rade na mjestima koje nagrizaju, a zbog brojnosti i primitivnog izgleda stvaraju osjećaj neugode. Možete ih se riješiti za kratko vrijeme, ali ne svih insekata, jer jajima, koja su oni položili, treba i do dva mjeseca da se izlegu, pa možete imati novu najezdu.

 

Cijena suzbijanja-uništavanja dezinsekcije srebrnih ribica: od 375 kn na više

prilično je lagana jer je srebrna ribica puzeći insekat koji je osjetljiv na sredstva protiv srebrnih ribica kojima smo prskanjem stvorili barijeru odnosno liniju koju moraju proći

ZAGREB 01/61 77 775;01/ 61 10 194; 098/66 44 64; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

      ISTRA 052/460 050, 098/ 276 768; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KLIK -DERATIZACIJA DEZINSEKCIJA DEZINFEKCIJA ŠVAJGER NA FACEBOOKU